Els drons s'han tornat un dels principals equips en els actuals sistemes de defensa de les nacions del món.

Per això aquests han tingut una sèrie de millores en aquests dispositius, tal com el ratpenat fantasma que funciona com espia.

El MQ-28 Ghost Bat

Conegut com el ratpenat fantasma va aixecar el vol a Austràlia i té com a funció el protegir i servir de suport als caces i avions d'espionatge.

Un dels grans avantatges d'aquest sistema d'espionatge és que no es posa en risc les vides humanes. Però a més els recursos que s'utilitzen no són tan cars per la qual cosa el cost d'aquestes missions no és tan elevat.

El MQ-28 Ghost Bat ha estat desenvolupat per l'empresa nord-americana Boeing amb la Força Aèria Australiana.

MQ 28 Ghost Bat
MQ 28 Ghost Bat

Dispositiu que ha estat provat, enlairant sota els seus propis mitjans des de la pista i traç un pla de vol precarregat a diferents altures i velocitats.

La idea és que aquest tipus de dron serveixi de guardaespatlles en l'aviació moderna, ja que tenen una molt bona connexió amb altres tipus de drons i amb el caça que s'encarreguen de protegir.

A més que s'ha combinat amb una intel·ligència artificial i plantejaments modulars que li permeten realitzar tota mena de missions.

El ratpenat fantasma és el resultat d'un projecte conegut com a Boeing Airpower Teaming System d'un fabricant aeronàutic nord-americà.

El que ho fa un dron innovador és que aquest pot configurar-se de manera ràpida i així poder realitzar diferents tipus de missions en conjunt amb altres aeronaus.

Pel que es pot dir contribueix a augmentar la força militar aèria, ja que protegeix i projecta el poder aeri.

Una dada curiosa és que a causa de la presència d'Austràlia en el programa del ratpenat fantasma s'han tingut en compte les aeronaus que operen en l'actualitat en la RAAF.

De manera que aquest sigui compatible amb elles i pot oferir suport tant per a caces com per a un altre tipus de plataformes d'intel·ligència o guerra electrònica.

Per la qual cosa aquest s'ha tornat un dron en el qual tant Austràlia com els Estats Units han posat els seus millors equips a treballar i així obtenir els millors resultats.