Ja està disponible per a la descàrrega o per a l'actualització la versió Chrome 85 del navegador de Google. L'última versió de Chrome promet accelerar la càrrega de pàgines a l'ordinador i també aprofitar millor la memòria RAM als mòbils Android.

Chrome 85 està disponible per als ordinadors Windows, Mac, Linux i Chrome OS, i Google promet millores notables d'aquesta versió en el rendiment del navegador. Segons afirmen, les proves que han realitzat abans del seu llançament mostren consistentment que les pàgines es carreguen fins i tot un 10% més ràpid i fins i tot a més velocitat quan el processador de l'ordinador compta amb la tasca d'executar moltes pestanyes o programes.

Logos Chrome

A vegades es necessiten moltes pestanyes obertes per a la productivitat que busca l'usuari, però això penalitza el rendiment del dispositiu. Ara, Chrome 85 accelera les pestanyes que s'obren en segon pla, per la qual cosa no consumiran el processador de l'ordinador. Les pestanyes en segon pla a Chrome 85 s'acceleren a un màxim de l'1 per cent del temps de processador després d'haver estat inactives durant cinc minuts o més. Les pestanyes només poden activar-se una vegada per minut. Aquesta no és la primera vegada que Chrome presenta funcions per limitar l'ús del processador des de les pestanyes.

A 64 bits en Android

Chrome 85 per a Android finalment ha canviat a 64 bits. Un canvi que ha tardat a arribar més del previst, ja que Android ha estat admetent aplicacions de 64 bits des de fa sis anys.

Canviar a 64 bits permet que Chrome aprofiti millor la memòria RAM, sobretot en els mòbils de gammes més altes. Així mateix, la versió de 64 bits també és una mica més ràpida que l'anterior. Això sí, Chrome per a Android només serà de 64 bits ara per ara en aquells mòbils que disposin d'Android 10.

Android Chrome

Soluciona el problema d'arrossegar un arxiu

Una altra de les novetats de la versió Chrome 85 és que soluciona un problema a què tots hem enfrontat alguna vegada. Suposem que estem navegant a Internet i un lloc web ens sol·licita que carreguem un arxiu o l'arrosseguem i el deixem anar en una àrea designada. Fins ara, quan arrossegàvem l'arxiu a la finestra, encara que només passéssim sobre l'àrea designada, l'arxiu sobreescrivia la pàgina, podent esborrar la feina que prèviament havíem realitzat.

Ara, amb aquesta actualització, Google Chrome ja no anul·la la pàgina actual que estem veient quan arrosseguem un arxiu sobre ella. Al seu lloc, crea una nova pestanya, estalviant-nos la frustració que suposava perdre accidentalment el quadre d'arrossegar i deixar anar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat