Els anticonceptius ingeribles ja no són només cosa de dones: el 78% dels 3.500 homes de tot el món enquestats en un estudi patrocinat per We-Vibe, fabricant líder de vibradors per a parelles, i dut a terme per YLAbs, institut d'investigació vinculat al Laboratori d'Innovació de Harvard, així ho indica. El problema és que, de moment, no hi ha cap mètode equiparable en efectivitat a la píndola anticonceptiva femenina.

metodos anticonceptius còpia
 

Responsabilitat compartida

En aquest estudi s'han analitzat mètodes anticonceptius prometedors, els possibles obstacles i les solucions realistes per possibilitar un futur amb una cultura anticonceptiva igualitària. L'estudi mostra molt clarament que la majoria dels homes vol compartir la responsabilitat, i les possibilitats que això passi són realment altes, ja que l'augment de la demanda està impulsant la investigació. Des de la invenció de la píndola anticonceptiva femenina als anys 60, les parelles que no volen tenir fills poden portar una vida sexual plena i autodeterminada, encara que la responsabilitat d'això recau gairebé totalment en la dona, i això en part és perquè hi ha molt pocs mètodes anticonceptius masculins.

Homes disposats

L'estudi de We-Vibe mostra com el 78% dels homes participants en l'estudi volen compartir la responsabilitat de l'anticoncepció amb les seves parelles i són favorables al desenvolupament d'anticonceptius masculins. Aquesta tendència està sent impulsada principalment pels millenials i la generació Z, que cada vegada qüestionen més els rols i responsabilitats de gènere existents. El 83% dels enquestats atribueixen la responsabilitat de l'anticoncepció a totes les parts implicades, independentment de la seva identitat de gènere. "Al final, tots es beneficien dels diferents mètodes anticonceptius. Aquests poden reforçar la relació i la confiança i permetre a tots dos membres de la parella gaudir encara més els seus moments íntims. El bon sexe no és un camí d'anada. Quan ambdós membres de la parella se senten segurs, el sexe pot convertir-se en una experiència compartida molt més agradable", afirma Johanna Rief, responsable de l'area Apoderament Sexual de la marca.

Por dels efectes secundaris

Tot i que hi ha homes molt interessats a prendre anticonceptius, el 41% dels enquestats veu difícil tolerar eventuals efectes secundaris, especialment aquells que els puguin afectar la libido.

En desenvolupament

Actualment, s'estan estudiant en detall dos mètodes anticonceptius masculins amb gran potencial. Un és NES/T 3, un gel que pot aplicar-se sobre la pell i que redueix eficaçment el nombre d'espermatozoides, i un altre és RISUG4, una injecció no hormonal als conductes deferents que atura l'alliberament d'esperma. Fins ara, tots dos mètodes han demostrat tenir pocs o cap efecte secundari.