Vodafone desplegarà la seva xarxa 5G comercial al conjunt de l'Estat a partir d'aquest dissabte, segons ha informat la companyia. A Catalunya, la cobertura inicial inclou les zones cèntriques de Barcelona i permetrà arribar a gairebé la meitat de la població de la capital catalana. A més, aquests serveis estaran també disponibles a la Fira de l'Hospitalet de Llobregat. A banda de Barcelona, la nova tecnologia estarà també disponible a Madrid, València, Saragossa, Bilbao, Sevilla, Màlaga, Vitòria, Sant Sebastià, La Corunya, Vigo, Gijón, Pamplona, Logroño i Santander. La previsió és, en un principi, poder multiplicar per deu les velocitats actuals de la xarxa 4G.

Amb el llançament comercial de 5G, Vodafone ofereix la connexió més ràpida actual que arribarà a la meitat de la població a les 15 ciutats escollides i està previst que es vagi actualitzant de forma progressiva. A més, la cobertura 5G en itinerància al Regne Unit, Itàlia i Alemanya estarà disponible a partir de l'estiu.

Cinquena generació

5G són les sigles de "cinquena generació" de telefonia mòbil. Aquesta tecnologia permetrà navegar als dispositius mòbils a una velocitat de 400 megabits per segon. S'espera que aquesta tecnologia arribi a tot el món el 2025. Fa poc Samsung i Huawei ja han presentat els seus primers mòbils amb tecnologia 5G. Justament la batalla per la tecnologia 5G és a la base de les darreres polèmiques comercials entre la Xina i els Estats Units. S'espera que la tecnologia 5G tingui moltes aplicacions en el camp dels vehicles no tripulats, la cirurgia, la gestió dels aparells de la llar, els jocs interactius, la traducció, l'estalvi energètic...