La formació vial a Catalunya oferirà més i millors alternatives pels alumnes catalanoparlants gràcies al conveni que ha signat aquest febrero la Federació d’Autoescoles Catalanes i la Generalitat i que finançarà amn 400.000 euros l’edició de més materials en català per a l’alumnat que estudia l’examen teòric i l’organització de formacions específiques per al professorat de les autoescoles. 

autoescuela
 

A dues bandes

Aquest conveni, explica el Govern de Catalunya permetrà utilitzar el català encara més “en la formació i examinació del carnet de conduir, amb més materials, més testos, més classes i més exàmens en català”. La iniciativa implica també a les autoescoles i apel·la a la DGT, a qui s’insta a oferir l’opció de realitzar els exàmens teòrics i pràctics en català sense sol·licitud prèvia”.

Tests en línia

El conveni de col·laboració entre el Servei Català de Trànsit (SCT), el Departament de Cultura i la Federació d’Autoescoles de Catalunya té per objecte fomentar l’ús del català en aquest sector. D’entre les actuacions que realitzarà el SCT, es posarà a disposició de la ciutadania testos en línia en català per a l’alumnat de les autoescoles i de materials en català per a la formació del professorat. A més, es fomentarà que totes les autoescoles ofereixin sessions presencials o en línia i amb el material en català, i es difondrà a la ciutadania l’opció d’estudiar i obtenir el permís de conduir en català mitjançant la subvenció del 90% del cost de l’elaboració de tests i manuals en línia en català.