El proper dissabte 12 de desembre, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona es convertirà en el plató principal de la primera edició del #GastroNadal2020, un esdeveniment online en el qual reconeguts xefs d’arreu de Catalunya elaboraran les propostes gastronòmiques que han preparat per aquestes festes de Nadal als seus restaurants.
Un total de vint-i-un xefs de reconeguts restaurants repartits per tot el territori català participaran en aquesta iniciativa, promoguda i organitzada per Estrella Damm i GastroEvents, en la qual explicaran el que es courà per Nadal als seus establiments, posant a l’abast dels seus seguidors el receptari més complet i variat de la cuina nadalenca d’enguany, i que també oferiran en format delivery, per tal que durant aquestes festes es puguin emportar i gaudir a casa. A més, el reconegut sommelier Ferran Centelles proposarà el maridatge ideal d’algunes d’aquestes elaboracions amb cerveses Damm.
Receptes d’ahir i d’avui que prepararan, des de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm o des de les cuines dels seus restaurants, des de dos quarts de deu del matí i fins a dos quarts de vuit del vespre. Més de deu hores de la millor gastronomia que podran seguir-se en directe a través del canal de Youtube de GastroEvents Online.
Una iniciativa més que es fa sota el paraigües de #quenosapaguinelsfogons, amb el propòsit de donar suport al sector de l’hostaleria, un dels sectors que més ha patit les conseqüències de la crisi sanitària derivada de la Covid-19.
Establiments i xefs participants a #GastroNadal2020
9.30 h |
Oriol Castro |
Disfrutar** |
Barcelona |
10.00 h |
David Andrés |
Via Veneto* |
Barcelona |
10.30 h |
Fermí Puig |
Fermí Puig |
Barcelona |
11.00 h |
Carles Abellán |
La Barra |
Barcelona |
11.30 h |
Fran López |
Xerta* |
Barcelona |
12.00 h |
Carles Gaig |
Gaig Barcelona |
Puigcerdà |
12.30 h |
Marc Gascons |
Els Tinars* |
Llagostera |
13.00 h |
Albert Adrià |
Torrons Vicens |
Barcelona |
13.30 h |
Nandu Jubany |
Can Jubany* |
Vic |
14.00 h |
Pere Arpa |
Ca l'Arpa* |
Banyoles |
14.30 h |
Quim Casellas |
Casamar* |
Llafranc |
15.00 h |
Joan Roca i Montserrat Fontané Jordi Roca |
Mas Marroc i Can Roca Casa Cacao |
Girona |
16.00 h |
Cesc Rovira |
Fonda Xesc* |
Gombrèn |
16.30 h |
Vicent Guimerà |
L'Antic Molí* |
Ulldecona |
17.00 h |
Carles Flinch |
Cal Manel |
Andorra |
17.30 h |
Ada Parellada |
Semproniana |
Barcelona |
18.00 h |
Quim Márquez |
El Quim de la Boqueria |
Barcelona |
18.30 h |
Victor Quintillà |
Lluerna* |
Sta. Coloma de Gramanet |
19.00 h |
Albert Raurich |
Dos Palillos* |
Barcelona |
Sobre Estrella Damm i la gastronomia
El vincle històric d'Estrella Damm amb la gastronomia es tradueix en una aposta constant per les millors propostes nacionals i internacionals, amb l'objectiu d'activar l’hostaleria a través d’activitats gastronòmiques. Així neixen, per exemple, les rutes de tapes, presents a ciutats com Barcelona, Madrid, Miami o Lisboa, així com jornades gastronòmiques de productes únics, com el bacallà o l'arròs.
Aquest vincle es remunta als orígens de la marca a Barcelona, ciutat en la qual el bon menjar té un fort protagonisme. Avui dia, Estrella Damm se segueix elaborant 100% amb ingredients naturals i segons la recepta original del 1876. El seu sabor pur i delicat que perdura en el paladar n’afavoreix el maridatge i li atorga una gran popularitat entre bevedors exigents i amants de la gastronomia.