L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias hauria afrontat amb diàleg i negociació davant la polèmica sobre el denominat Banc Expropiat, que era una antiga sucursal de Caixa Catalunya a Gràcia. L'actual líder de CiU al consistori ha criticat que l'alcaldessa, Ada Colau, no hagi sigut capaç d'arribar a un acord amb els implicats abans de rescindir el contracte de lloguer que l'Ajuntament va signar amb l'actual propietari del local. "Si jo hagués estat l'alcalde, hauria negociat", ha explicat a Els Matins de TV3. 

Trias ha corroborat i defensat la seva decisió de signar un contracte de lloguer entre el govern municipal i l'actual propietari, Antartic Vintage SL, perquè era una manera "de donar a l'Ajuntament un marge de temps per poder arribar a una solució a llarg termini" i perquè eren conscients que un desallotjament podria causar molts aldarulls. És més, l'exalcalde ha aprofitat per recordar que els okupes "eren persones estimades per la majoria de veïnatge", perquè realitzaven feines de tipus cultural i humanitari.

Precisament per tot això, sumat al fet que la majoria de representants de Barcelona en Comú provenen de l'activisme, Trias s'ha quedat "sorprès" per la incapacitat de Colau de negociar i arribar a solucions. Segons el líder de CiU a Barcelona, la millor solució hauria estat una negociació conjunta amb els okupes per a traslladar-los a un altre espai on poguessin continuar amb les seves activitats socials.