17 anys després d'haver escrit per primera vegada a La Vanguardia, el filòsof Xavier Antich no escriurà més opinions en aquest mitjà. Ell mateix ho anunciava ahir al seu compte de Twitter, on adjuntava l'últim escrit que va fer en què demanava la dimissió del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz.

La xarxa no ha trigat a reaccionar i s'ha omplert de mostres de suport al filòsof, entre cares conegudes i centenars de catalans. Una d'aquestes cares és la del conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, que ha posat de manifest que "en un estat democràtic, totes les veus són imprescindibles".

Una altra és la del diputat del Parlament europeu Ernest Maragall, que s'acomiada de La Vanguardia per haver triat Jorge Fernández abans que Antich.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es lamentava de la notícia demanant "mobilització en defensa del dret a la informació i solidaritat".

Encara al consistori barceloní, el tinent d'alcalde, Jaume Asens, carregava dur contra allò que considera una "cacera de bruixes" per "silenciar veus incòmodes".

El diputat al Congrés d'En Comú Podem Marcelo Expósito ha titllat d'"inconcebible" el cessament d'Antich al diari del Grup Godó i ha afalagat el filòsof assegurant que és "un dels grans intel·lectuals d'aquest país".

Escriptors i periodistes tampoc no han passat per alt la notícia i consideren que és un "error" i una "injustícia" l'acomiadament d'Antich.

Les mostres d'agraïment al filòsof han estat les protagonistes del suport que la ciutadania dóna "pel coneixement difós" per Antich.

Molts tuitaires han posat de manifest que la ràdio del grup, RAC1, no està informant de l'acomiadament, i afegeixen que "després s'omplen la boca dient que informen de tot".

Altres s'han lamentat que "aquest diari ja no és el que era"...

...i ho atribueixen a "la vinculació de La Vanguardia amb el feixisme".

Per tot plegat, hi haurà gent que no llegirà més aquest mitjà i així ho han anunciat a les xarxes lamentant-se de la "decadència dels macro-mitjans".