Els VTC que operen a través de l'aplicació de Cabify han fet públiques unes dades que posen en dubte la seva viabilitat després de l'aprovació del nou decret pactat amb els taxistes per regular el sector. 

Segons l'informe, el 99,5% dels viatges de Cabify estan per sota dels 15 minuts d'espera i només un 10% dels trajectes supera els vuit minuts de precontractació.

Entre totes les peticions que registra l'aplicació, tan sols el 3% són sota reserva, l'única modalitat que ofereix actualment la plataforma que permet sol·licitar amb més de 15 minuts d'antelació els serveis.

Pel que fa als viatges cancel·lats pels usuaris, el 60% dels clients -que en van especificar una causa- van denegar la reserva per motius directament relacionats amb el temps d'espera.

La majoria de les persones que utilitzen un VTC valoren molt negativament el servei quan hi ha una diferència superior als set minuts entre la contractació i l'arriba del vehicle.

En ser preguntats pels factors que els han portat a triar Cabify en comptes d'un altre servei com pot ser el taxi convencional, els usuaris situen la rapidesa amb què arriba el cotxe com la tercera condició més valorada, després de la seguretat i del preu econòmic.

Per l'empresa Vector Ronda, la principal companyia de vehicles de lloguer amb conductor a Barcelona, les dades anteriors demostren la "inviabilitat del servei dels VTC" amb el nou decret aprovat aquest dimarts pel Govern, ja que no és "rendible" ni pels usuaris ni per les empreses.

La nova regulació

El decret llei que regula els serveis dels VTC entrarà en vigor aquest divendres. El Govern va aprovar aquest dimarts l'acord que va pactar amb els taxistes i que estableix un temps mínim de precontractació de 15 minuts i prohibeix la geolocalització per a aquest tipus de servei.

Segons va explicar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, les mesures acordades busquen garantir que les empreses de lloguer de vehicles amb conductor siguin una "alternativa al taxi però no una competència deslleial".

Pel conseller, el nou decret és una oportunitat per a la convivència i la competitivitat del sector Considera que el temps mínim de 15 minuts de precontractació és una condició "raonable i proporcional" que no suposa un problema de viabilitat per a les empreses de VTC. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat