Johan Frederik s'asseu aquest dilluns al banc dels acusats per la violació d'una dona a la zona del castell de Montjuïc. La víctima —que era verge— va ser drogada i agredida sexualment per aquest ciutadà holandès, fet que li va provocar diverses lesions a la vagina i l'anus. El fiscal demana nou anys de presó i una indemnització de vint mil euros.

Els fets es van produir el 3 de novembre del 2016. La dona va conèixer casualment Frederik a la tarda a Barcelona i, després d'una estona junts, van decidir tornar a quedar sobre dos quarts d'onze a la cèntrica plaça del Rei. Els dos van anar a prendre un refresc sense alcohol per la zona i cap allà les onze de la nit es van dirigir a la part baixa del castell de Montjuïc.

La parella es va asseure i, al cap d'una estona xerrant, l'home es va treure de la motxilla una ampolla de rom barrejat amb aigua. Davant la insistència del seu acompanyant, la dona va acceptar l'oferta i en va beure uns glops. Segons denuncia la víctima, la beguda tenia algun tipus de substància que li va fer perdre les forces i la capacitat de controlar els seus moviments, però no la consciència.

Frederik hauria aprofitat aquesta situació per portar-la fins un mur proper i treure-li la roba interior. Mentre recolzava la víctima sobre seu, l'home va penetrar vaginalment la denunciant. La dona va patir molt de dolor, no només per la brutalitat de l'acció, sinó perquè era el primer cop que tenia relacions sexuals. 

Dintre el seu estat d'embriaguesa, l'agredida va aconseguir explicar al ciutadà holandès que era verge, en un intent d'aturar la violació. Tanmateix, la reacció de l'acusat va ser la contrària a la que s'esperava. "Doncs ara ja no ho seràs", va etzibar-li l'agressor, i va començar a penetrar-la aquest cop analment. La víctima va perdre el coneixement i es va despertar pels volts de dos quarts de sis del matí al cotxe de Frederik, d'on va aconseguir fugir corrents.

A causa de la violació, la dona va patir un esquinçament vaginal, dues fissures a l'anus i diversos hematomes repartits per tot el cos. La fiscalia demana per a l'acusat nou anys de presó, set anys de llibertat vigilada amb una ordre d'allunyament d'un quilòmetre i una indemnització de vint mil euros.