L'excomissari José Manuel Villarejo va espiar Baltasar Garzón, quan aquest era magistrat de l'Audiència Nacional, per encàrrec del BBVA. En declaracions al diari digital Moncloa.com, Garzón ha qualificat la notícia de "gravíssima" tot i que, recorda el digital, el seu bufet defensa tres comissaris vinculats amb el cas de Villarejo.

L'11 de gener de 2005, un dels informes de l'Operació Trampa d'espionatge als enemics de Francisco González (expresident del BBVA) explica que aquella mateixa tarda s'havia detectat un "tràfic telefònic intens entre José Félix González Salas (empresari taurí) i Baltasar Garzón (BG) per fer-li consultes referides a la querella que avui s'ha interposat per ADIC".

L'informe fa referència a la querella que es va presentar aquell 11 de gener a la Fiscalia Anticorrupció per l'Associació de Defensa d'Inversors i Clients (ADIC) contra el president de Sacyr, Luis del Rivero, el vicepresident del Santander, Juan Abelló i el president del Santander, Emilio Botín, per la opa contra el BBVA, recorda Moncloa.com.

Un dels informes de Villarejo pel BBVA evidencia que el seu grup d'espionatge sabia quantes vegades havien parlat per telèfon Garzón i José Félix González Salas i com havien estat les converses. Per tant, l'informe evidencia que s'havien punxat les trucades de Garzón. 

Moncloa.com indica que els espies, al seu informe, fan al·lusió a la necessitat de parlar directament amb el BBVA de les converses interceptades. González Salas va ser intensament focalitzat i biografiat pel grup de Villarejo en les seves investigacions sobre els enemics de l'expresident del BBVA.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat