40 minuts va durar l'atac pirata a la web del Sindicat dels Mossos d'Esquadra. El 'hacker' que ha reivindicat l'acció, ho ha fet públic al compte de twitter @GammaGroupPR i ha penjat un vídeo al youtube. 

Va entrar aprofitant una vulnerabilitat de la web del sindicat i va accedir a la base de dades transferint les dades personals de 5.540 agents.

Per combatre aquesta mena d'atacs cal un tallafoc d'aplicació que detecta si estan intentant vulnerar la seguretat introduint diversos codis a la URL que permeten l'accés a la base de dades. Tot fa pensar que la web del Sindicat dels Mossos d'Esquadra no tenia aquest tallafoc.

La web no funciona, està totalment inhabilitada, mentre que el compte de Twitter s'ha pogut recuperar aquest dimecres a la tarda, gairebé 24 hores després de l'atac. El grup de Delictes Informàtics dels Mossos rastreja tota la xarxa per poder trobar des d'on s'ha fet l'atac. per la seva banda la gran majoria d'agents afectats per la filtració de les dades han començar a canviar els seus comptes bancaris.

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat