El port de La Luz, a Las Palmas, ha estat l’escenari d’una imatge tan espectacular com atípica. Un ferri de la companyia Armas s’ha encastat contra una de les esculleres i ha fet caure part del mur de contenció. L’impacte s’ha produït quan l’embarcació abandonava el port i, de sobte, a causa d’un problema tècnic que ha desactivat els motors, el capità ha perdut el control i no ha pogut fer res per evitar la col·lisió.

Sortosament, cap dels 140 passatgers que viatjaven dins l’embarcació ha resultat ferit greu. Ara bé, algun dels viatgers han hagut de ser atesos per contusions lleus i crisis d’ansietat. Cinc d’ells han rebut assistència hospitalària.

Segons han informat mitjans locals, el ferri està immobilitzat en el port per poder fer una investigació de les causes concretes de l’accident.

Com es pot apreciar en el vídeo, les imatges de la col·lisió des de l'exterior impressionen, però des de dins del vaixell l'escena es va viure amb molta tensió entre els passatgers i la tripulació. Una segona gravació mostra els moments previs a l'impacte des de l'interior i es pot apreciar com l'ansietat i el nerviosisme va creixent de manera exponencial sense que l'equip de tripulants pugui fer res per tranquil·litzar l'ambient.

Combustible a l'aigua

L'impacte amb el mur de contenció ha trencat les canonades de subministrament del combustible del vaixell i s'hi han abocat al mar més de 25.000 litres de gasoil. Per evitar problemes majors, les autoritats portuàries han suspès les activitats nàutiques. Segons les previsions dels equips que estan treballant a la zona, l'abocament estarà controlat en les properes hores.