Les imatges d’una càmera de videovigilància de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) confirmen que l’agent que va disparar a Abdelouahab Taib ho va fer en defensa pròpia després d’intentar fugir i veure’s acorralada.

En el vídeo, al que ha tingut accés Estrella Digital, es pot veure com la mossa va abatre el passat 20 d’agost aquest jove de 29 anys i d’origen algerià després d’intentar escapar-se quan l’atacant se li va abalançar amb un ganivet a la mà. “M’hauria matat”, va afirmar la policia davant la titular del jutjat d’instrucció número 2 de Cornellà de Llobregat .

Segons el mitjà, l’agent hauria actuat de forma correcta i seguint el protocol d'actuació davant situacions límit. Malgrat que Taib va assaltar la comissaria al crit d'“Al·là és gran”, la investigació posterior a l'incident va aclarir que el jove no era un jihadista.

L'atac es va produir de matinada quan Taib es va acostar a la comissaria del municipi -a només 200 metres de casa seva- va prémer l’intèrfon i va esperar que la mossa obrís la porta. Un cop a dins, va treure un ganivet que duia amagat i es va abalançar cap el mostrador d’atenció on era l’agent. Els reflexos de la policia, que va poder tirar enrere la cadira amb rodes on estava asseguda, van evitar que resultés ferida.

Les imatges no recullen el moment en què el jove és abatut. Segons la mossa, Taib se li va tornar a abalançar amb l’arma, motiu pel qual no li va quedar més remei que disparar-li en defensa pròpia.