Tallada la Via Laietana per reclamar una "universitat pública de qualitat". Alguns universitaris s'han encadenat des d'abans de les 8 hores del matí davant la Secretaria d'Universitats i Recerca en contra de l'augment de les taxes universitàries i per exigir que les rebaixin un 30% perquè consideren que aquests preus "no són públics".

L'objectiu de la concentració és reclamar al nou Govern —quan n'hi hagi un— que "hi ha una demanda en matèria d'universitats [...] que està pendent de complir-se", però també exigir la fi de l'aplicació l'article 155 de la Constitució espanyola que, apunten, "està posant en risc la nostra educació". 

El moviment estudiantil ha convocat aquesta paralització de la Via Laietana "per reprendre la lluita estudiantil" que fa tants anys que dura, però queda sovint en l'oblit. Precisament en aquest sentit, recorden que el 2011 es van apujar les taxes un 67% fins que l'abril del 2016 el Parlament va aprovar una moció que instava a rebaixar-les un 30%, però això encara no s'ha fet realitat.

Justament per fer-ho més visible, els estudiants han penjat un llençol a la finestra de la Secretaria on els retreu que els ignori, però on mostren, al mateix temps, tots els diners que han d'invertir per poder estudiar a la universitat.

Els joves, però, no només es manifesten contra una lluita que porten anys batallant, sinó també "perquè acabi l'extorsió de l'Estat espanyol a les institucions catalanes i en especial en matèria educativa".

Les JERC ja han mostrat el seu suport al moviment estudiantil i ha criticat l'aplicació de la norma suprema per part del govern de Mariano Rajoy perquè consideren que encara "agreugen més la situació".

La CUP, de la seva banda, també s'ha sumat a la protesta.