Renfe posarà a la venda els bitllets de l'AVE de baix cost el proper 27 de gener, segons ha explicat el president de la companyia, Isaías Táboas, en una entrevista a 'El Periodico'. Els trens començaran a circular sota la marca AVLO a partir del 6 d'abril, coincidint amb la Setmana Santa, i de moment tindran tres freqüències per dia i sentit entre Barcelona i Madrid.

Dels tres trens diaris en cada sentit que es posaran en marxa dos s'aturaran a Saragossa mentre que l'altre serà directe entre les dues capitals. De Barcelona a Madrid, circularan a les 9.25, 16.25h (directe) i a les 20h i en sentit invers, a les 9.15h, a les 16h (directe) i a les 20.35h. A partir del 4 de maig s'afegirà una quarta freqüència, amb sortida a les 12.40h des de Sants i una altra en sentit contrari amb sortida a les 12.50 d'Atocha.

"Hi haurà una promoció de llançament, de tal manera que en els primers dies serà més fàcil trobar les tarifes més econòmiques" ha explicat Táboas. Es podran comprar bitllets per viatjar fins al 31 d'agost.

La compra es podrà fer de moment només a través del portal web www.avlorenfe.com i més endavant també a les taquilles, tot i que es cobrarà un cost de gestió. D'altra banda, s'haurà de pagar per qualsevol servei addicional, com una maleta de més, la xarxa wifi o l'endoll per carregar el mòbil.

"Inviable" eliminar el pont aeri

D'altra banda, Táboas ha considerat "inviable" eliminar el pont aeri entre Barcelona i Madrid, tal i com s'ha defensat des de l'Ajuntament de Barcelona. "Ni les estacions, ni els trens tenen ara mateix capacitat per absorbir els 2,5 milions anuals de passatgers que transporta el pont aeri", ha declarat el president de Renfe.

Táboas ha reconegut però que el ferrocarril tindrà "un paper més important" en els viatges de fins a 600 kilòmetres però ha alertat que "s'ha de fer d'una manera planificada" perquè "no es pot improvisar".