L'Ajuntament de Barcelona proposarà a l'Aeroport de Barcelona-El Prat eliminar les línies de vols que tinguin una alternativa ferroviària, com la connexió entre Barcelona i Madrid.

"El pont aeri té una alternativa ferroviària sense emissions", ha assegurat el regidor d'Emergència Climàtica de Barcelona, Eloi Badia. Badia també ha explicat que el consistori buscarà la complicitat de l'Aeroport i el Port per reduir emissions en una taula conjunta amb la Generalitat i l'Estat, en la qual demanaran un pla.

"No és una competència exclusivament nostra", ha advertit el regidor, per la qual cosa l'Ajuntament demanarà la complicitat de la resta d'administracions per reduir la contaminació.

El consistori decretarà l'emergència climàtica a mitjans de gener, i Badia ha explicat que treballaran per reduir emissions en altres àmbits, com l'alimentació, els residus i la transformació energètica.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat