El vaporeig i la pneumònia no tenen una relació causal. Així ho han establert i publicat al New Journal of Medicine metges dels Estats Units que han estudiat el teixit pulmonar amb lesions que es van relacionar amb l'hàbit de vaporejar.

Patòlegs de la Clínica Mayo han estudiat 17 biòpsies pulmonars d'afectats i han conclòs que en cap dels casos no hi havia proves de pneumònia lipoide. Aquests resultats contradiuen un estudi de cinc pacients de Carolina del Nord, publicat el 6 de setembre a l'informe setmanal Morbidity and mortality, dels Centres pel Control i la Prevenció de Malalties, segons recull l'agència de notícies Reuters.

La nova investigació ha observat el teixit pulmonar extret dels pacients malalts i no només les cèl·lules pulmonars. Tot i això, no van trobar senyals de pneumònia lipoidea.

​Les afeccions detectades als EUA es relacionen amb els productes que contenen THC, l'ingredient psicoactiu de la marihuana, que no estan sota control ni regulació sanitària i que podrien haver estat adquirits en el mercat negre, recull la publicació ServiMedia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat