La Policia Municipal de Sabadell ha trobat diverses destrosses a l'església romànica, datada entre els segles XI i XII, i la rectoria, de 1798, en Sant Pau de Riu-sec -al sud de la ciutat-, un recinte patrimonial protegit com a bé cultural d'interès local.

Segons ha informat aquest dimecres l'Ajuntament en un comunicat, les destrosses han afectat la porta original de la façana sud de l'església, que ha quedat feta malbé per la part dreta, afectant a més la paret. També han estat atacats l'arc i una de les finestres, de la qual s'ha tallat una reixa de protecció i s'ha trencat un dels pòrtics de fusta.

Els tècnics municipals i del Museu d'Història de Sabadell estan avaluant els danys patrimonials i estructurals per a així plantejar una actuació de restauració i consolidació d'urgència.

El consistori considera "greus" els atacs per tractar-se d'un paratge i d'un conjunt patrimonial històric, que està obert a les pràctiques universitàries de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a les visites públiques locals i d'escolars de forma regular.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat