Josep Miquel Arenas Beltrán, Valtonyc, fa gairebé un mes que va marxar de Mallorca per no haver d'entrar a la presó a complir la condemna per la lletra de les seves cançons.

El raper, que segons ha confirmat la seva defensa es troba a Bèlgica, ja s'ha posat en contacte amb les autoritats judicials d'aquest país on s'ha exiliat i ara espera que el jutge el citi. S'ha posat a disposició de la justícia europea i a partir d'avui el jutge li ha de dir dia i hora per comparèixer tal com ha acordat el seu advocat Gonzalo Boye amb les autoritats judicials.

Boye explicava a El Nacional que el millor lloc on es poden garantir els drets de Valtonyc és en un país europeu i que s'obrirà la via paral·lela del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg, on el lletrat presentarà el cas perquè s'anul·li la sentència del Tribunal Suprem. 

Valtonyc està condemnat pel Tribunal Suprem a tres anys i mig de presó per la lletra de les seves cançons, que segons el tribunal impliquen delictes d'enaltiment del terrorisme i humiliació a les víctimes, injúries al rei Joan Carles I i amenaces a Jorge Campos del partit Actúa Baleares.