La ciutat de València ha viscut una de les nits més càlides des que es tenen registres històrics. No ha baixat dels 30 graus centígrads fins a les 3 de la matinada i la temperatura mínima ha estat de 26,7 graus, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

A la capital valenciana només hi ha un precedent d'una nit tan calorosa, el 28 de juliol de 2015, quan la mínima va assolir els 27 graus, i van ser també significatius els registres del 30 de juliol d'aquell any, que van marcar 26,5 graus, i el 7 d'agost, en el qual es van assolir els 26,6 graus.

Uns altres dos municipis on s'ha viscut una matinada asfixiant per la calor han estat la localitat valenciana de Miramar, que no ha baixat dels 30 graus fins a les 03.00 hores de la matinada, i a les 10.00 hores novament va superar la barrera dels 30 graus, i el terme alacantí de Pego, que ha registrat una mínima de 29,5 graus. En aquest últim municipi, fins a les 07.50 hores la temperatura va estar per sobre dels 30 graus, i a les 09.00 hores novament va tornar a superar aquesta xifra.

Aemet ha informat que la temperatura del mar, que supera els 27,5 graus davant les costes de València i Castelló, és un factor que determina que les mínimes hagin estat tan altes, i en el que portem de mes d'agost, la temperatura superficial del Mediterrani ha augmentat gairebé 2 graus.

La temperatura de l'aigua del mar, ha afegit, està per sobre del normal per a aquesta època de l'any a la major part dels nostres litorals, especialment al Cantàbric oriental, les Balears i sud-est peninsular.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat