Nova jornada de vaga dels tripulants de cabina de Vueling en la qual la companyia té previst operar el 83% dels vols programats a l'Aeroport del Prat, és a dir, 133 dels 161 previstos, segons ha informat la companyia en un comunicat. A la resta de l'Estat, l'aerolínia operarà el 89% dels vols programats, és a dir, de 185 a 205, mentre que a escala internacional seran un 93%, 163 dels 175. En total, s'oferiran 481 dels 541 programats per aquest divendres, un 89%. Vueling ha indicat que tots els clients afectats per les cancel·lacions han estat avisats amb antelació i se'ls ha ofert alternatives. De cara als pròxims dies, la companyia espera oferir el 90% dels vols programats. 

✈️ Vaga de Vueling 2022: Dies d'afectació de novembre, desembre i gener

El passat mes d'octubre, el sindicat Stavla va convocar una vaga dels tripulants de cabina per als dilluns, divendres, diumenges i festius durant els pròxims tres mesos, que va començar l'1 de novembre per reclamar "unes condicions salarials dignes i un tracte just". Les aturades han coincidit amb el pont de Tot Sants i, si no hi ha canvis, també ho farà amb el de la Puríssima i les vacances de Nadal i s'allargaran fins al 31 de gener del 2023. L'organització, que és la majoritària entre els tripulants de cabina, reclama un augment de sou del 13,4% per compensar la inflació rècord del 2022 i assegurar que no perden poder adquisitiu.

Cancel·lació de vols

En la jornada d'aquest dilluns Vueling va cancel·lar 23 vols amb origen o destí a l'aeroport de Barcelona. Així, l'aerolínia operarava amb normalitat un 85% dels trajectes previstos, és a dir, 129 dels 152 programats, segons informava la companyia en un comunicat. En el conjunt de l'operativa de Vueling d'aquest dilluns el percentatge de vols que van operar s'elevava fins al 90%, 452 dels 502 previstos. 

Els serveis mínims decretats pel ministeri de Transports durant l'aturada son d'entre el 22% i el 80% i es preveu que la vaga de tripulants de la companyia aèria, que reclamen una actualització salarial del 13,4% per l'any 2022, es mantingui activa fins al 31 de gener del 2023. L'explicació del ministeri respecte del decret dels serveis essencials se centra en l'objectiu de "compatibilitzar l'interès general dels ciutadans i en particular les seves necessitats de mobilitat, amb el dret de vaga d'aquest col·lectiu de treballadors". Amb la pujada del salari, el sindicat vol "adequar les taules salarials del conveni col·lectiu a l'actual nivell de vida". "El col·lectiu de tripulants de cabina de passatgers no pot continuar immers en la situació de precarietat salarial en què es troba, mentre l'empresa allarga en el temps la negociació del conveni col·lectiu", afirmen des del sindicat Stavla.