El moviment ecologista Fridays for Future -impulsat per l'activista sueca Greta Thunberg- ha aconseguit que el seu clam contra el canvi climàtic hagi donat la volta al món aquest divendres. Milers de mobilitzacions arreu del planeta han omplert pobles i ciutats reivindicant solucions per frenar l'emergència climàtica.

D'aquesta manera, les concentracions ecologistes no només s'han produït en grans ciutats, sinó que han arribat als llocs més inesperats. Un exemple és la llunyana illa de Pasqua (Xile), on desenes d'activistes han fet uns parlaments contra l'emergència climàtica.

Un altre lloc recòndit fins on ha arribat l'impuls de Friday for Futures ha estat la ciutat muntanyosa de Dharmashala, situada al nord de la Índia. 

A Europa hi ha hagut manifestacions massives com la que s'ha celebrat a Zurich (Àustria), on més de 150.000 persones hi han participat.

A Estocolm (Suècia), la manifestació ha superat els 60.000 assistents.

A Londres (Regne Unit), desenes de persones també han participat en la vaga mundial.

A Lisboa (Portugal), centenars de persones també han sortit a recórrer els carrers de la capital.

Més de 20.000 persones han participat a la ciutat italiana d'Aversa.

El clam de Fridays for Future també ha arribat a Rússia amb petites concentracions en diverses ciutats.

A l'altra costat de l'oceà Atlàntic, a Montreal (Canadà), la manifestació ha sigut massiva, amb una participació de mig milió de persones.

A Guayaquil (Equador) també s'ha celebrat una mobilització per reclamar mesures contra el canvi climàtic.

A la capital dels Estats Units, Washington DC, milers de persones també s'han mobilitzat.

Al Pròxim Orient les concentracions també han arribat. A Teheran (Iran), centenars de persones han sortit al carrer per reclamar mesures contra l'emergència climàtica.

A l'altre costat, a Tel Aviv (Israel), també han sigut centenars de persones les que han sortit per protestar contra l'emergència climàtica.

A l'Àfrica les mobilitzacions tampoc s'han fet esperar. A Nigèria, els nens han sigut els encarregats de tirar endavant la mobilització.

A la ciutat d'Arusha (Tanzània), també s'han mobilitzat pel clima.

A l'altre costat del món, Nova Zelanda ha estat el país que ha liderat l'onada mundial de mobilitzacions amb una de les primeres concentracions massives.

Per fer-se una idea més aproximada de l'abast total d'aquest fenomen, en el mapa que hi ha a continuació es poden veure tots els actes que s'han fet avui arreu del món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat