El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) dona suport al pastor denunciat per l'empresa pública Adif després de perdre el seu ramat aquest dimarts passat, atropellat per un tren Euromed a l'altura de Mont-roig del Camp (Baix Camp). UP ha demanat reunir-se amb el subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, i amb responsables d'Adif per tractar aquest problema, segons ha informat en un comunicat.

Adif ha denunciat el pastor per ocupació indeguda de les vies i Renfe, per la seva banda, estudia reclamar-li els perjudicis ocasionats, ja que a causa d'aquest atropellament l'Euromed Barcelona-Alacant, dos trens de llarga distància i un altre de la línia R16, van patir retards de fins a 72 minuts.

El ramat pasturava per un camí pròxim a la via, que no està tancat, i l'Euromed va atropellar unes seixanta ovelles, valorades en més de 7.000 euros, sense que l'accident causés danys personals als 270 passatgers que viatjaven en el tren. Unió de Pagesos defensa que els efectes d'aquest incident no poden obstaculitzar la continuïtat de l'activitat del pastor afectat. El sindicat també recorda que les infraestructures trinxen el territori i no es valora el seu impacte sobre l'activitat agrícola i ramadera.

Així, exigeixen a les administracions que es responsabilitzin de fer estudis d'impacte agrari i que adoptin les mesures oportunes per assegurar el desenvolupament de l'activitat. En aquest sentit, Unió de Pagesos reclama a la Generalitat l'entrada en vigor de la Llei de territori i la d'espais agraris.

Adif sosté que, legalment, no té cap obligació de tancar el tram de via, ja que no és nou, ni és urbà ni s'hi circula a més de 220 quilòmetres per hora, i recorda que la llei tampoc precisa quina administració ha d'assumir aquest cost.