El sindicat Unió de Pagesos ha demanat als consumidors que facin una "compra a consciència" de la fruita de Lleida com a acte de compromís amb el sector, que asseguren que és essencial en la producció alimentària. En aquest sentit, demana donar suport als fruticultors perquè estan treballant "redoblant esforços" per recollir la fruita en el moment àlgid de la campanya, a causa dels brots de coronavirus que han afectat el sector.

El sindicat alerta que aquest any com l'atenció està posada sobre la campanya agrària, pot ser utilitzada pels compradors per forçar preus a la baixa, quan no creuen que hagi de ser així: "Els fruticultors es juguen tot el treball de l'any al moment clau de la campanya agrària d'estiu i es veuen maltractats al mercat", han explicat.

És per això que Unió de Pagesos recorda als consumidors que tenen dret a rebre informació sobre l'origen dels productes que compren, i recomana consumir fruita fresca de temporada i de proximitat. També reclama a les administracions que atenguin les necessitats socials de les persones sense documentació que no podran treballar en la campanya agrària: "El sindicat rebutja qualsevol forma de discriminació".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat