Aquesta és l’última setmana que es poden fer servir les antigues targetes de transport públic de Barcelona. Des de l'1 de gener del 2020 ja no se'n venen, però encara es poden utilitzar fins el proper dissabte, dia 29, ultim dia de febrer.

D'aquesta manera, ja només hi haurà en circulació el nou sistema de targetes de l'Autoritat del Transport Metropolità.

Quatre títols de nova creació: T-casual, T-usual, T-Familiar i T-grup

Els quatre títols que constitueixen "la base" del nou sistema són la T-casual, la T-usual, la T-jove i la T-16, aquestes dues últimes ja existents. Mentre que la T-jove redueix el seu cost fins a 80 euros, la T-16 es manté com fins ara, gratuïta per a menors de 16 anys. Tant la T-usual com la T-jove són títols personalitzats, és a dir, vinculats a una única persona com a titular.

L'altra targeta nova, la T-grup, és una targeta multipersonal que permetrà fer 70 viatges en 30 dies per 79,45 euros per a una zona. Aquesta tercera targeta de nova creació està pensada per a l'ús ocasional del transport públic per part de grups escolars, esportius o altres similars.

Existeix també un nou bitllet multipersonal, la T-Familiar, que dona dret a fer 8 viatges per 10 euros i té una validesa de 30 dies. El títol està pensat sobretot per a famílies de quatre persones que facin viatges ocasionals per a un trajecte d'anada i tornada i no per a d'altres de cinc, per exemple, ja que aleshores entren en la categoria de família nombrosa. 

D'altra banda, es mantenen els títols de tarifació social, com ara aquells per a famílies monoparentals i nombroses, amb una reducció del preu d'un 25% de mitjana, excepte l'abonament trimestral, que s'elimina.

També es manté la bonificació per a persones en situació d'atur en la T-usual -títol que es congela amb un preu de 9,95 euros- i continuaran en vigor la T-dia -que passarà a valer 10,5-, la T-aire, la T-verda i la T-casual per a Treballadors de l'Aeroport.

Per últim, el bitllet senzill, títol no integrat del sistema tarifari, té un cost de 2,40 euros, vint cèntims més car.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat