El Suprem ha admès a tràmit el recurs de la Generalitat de Catalunya sobre l'activitat de la plataforma Uber. L'alt tribunal obre una investigació per decidir si Uber s'ha de sotmetre a la intervenció administrativa del sector del transport, o, per contra, s'ha d'entendre que desenvolupa una activitat exclosa de l'ordenació de transports i que no està sotmesa a llicència o autorització, per considerar-la emparada pel principi de lliure establiment i prestació de serveis que proclama la Llei de la Societat de la Informació.

La Secció I de la Sala del Contenciós-Administratiu ha declarat que la qüestió plantejada per la Generalitat té interès cassacional i que pot determinar la jurisprudència sobre si la plataforma s'ha d'acollir al marc regulador de les activitats d'intermediació o connexió d'usuaris i serveis a través de plataformes o aplicacions digitals, el que podria portar que aquestes activitats puguin ser sotmeses, a partir d'ara, al règim d'intervenció administrativa propi de la normativa sectorial de transport.

Per aquest motiu la Sala admet el recurs de cassació que va presentar la Generalitat de Catalunya contra la Sentència de 6 d'octubre del 2016, del Jutjat del Contenciós-administratiu número 15 de Barcelona, ​​que va estimar un recurs d'Uber. La plataforma va recorrer la multa de 4.001 euros que la Generalitat va imposar a la plataforma per "la contractació com a transportista o la facturació en nom propi de serveis de transport públic de viatgers en vehicles de fins a 9 places sense ser prèviament titular d'autorització de transport".