La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) investiga el presumpte assetjament sexual d’un professor a una alumna. Segons ha explicat aquest divendres el programa El Món a RAC1, la UAB i la hospital Germans Tries i Pujol de Badalona, on es fan les proves pràctiques de medicina d’aquesta universitat, han obert expedient per investigar el cas.

Es tractaria d’un professor que va assetjar una alumna a través de WhatsApp. Presumptament el professor li hauria enviat un missatge explicant-li a l'estudiant que li milloraria la nota si anava a sopar amb ell. Des de la universitat no n’han volgut donar més detalls però aquest dijous es va celebrar una reunió per investigar-ho.

Abús sexual

Després de rebre la queixa col·lectiva, els membres de la unitat docent van posar el cas en coneixement de l'equip de govern de la UAB. Aquesta setmana, part de l'equip de govern de la UAB s'ha reunit amb els estudiants, als qui ha comunicat que s'obrirà un expedient informatiu per esbrinar l'ocorregut "de la manera més ràpida possible", ja que "si es confirma, la situació és intolerable i s'aplicaran les sancions corresponents".

De moment, "estem investigant els continguts dels missatges i la insistència" del professor per determinar l'abast del presumpte assetjament, han precisat la mateixa font, que han assegurat que han obert l'expedient de manera "immediata" perquè "donen total veracitat a la queixa col·lectiva presentada pels alumnes".

Tot i que la universitat compta amb un protocol contra l'assetjament sexual a la universitat, "hem decidit actuar d'ofici i no seguint els passos que determina el protocol per esbrinar l'ocorregut al més aviat possible i prendre les mesures oportunes", han insistit les fonts de la UAB.