Twitter ha actuat avui contra el torero espanyol, Morante de la Puebla. En aquest cas, ha tancat (momentàniament, ja torna a estar activa) la conta @Moranteinfo, un perfil que es dedica a difondre "notícies, dades, història i molt més" sobre el matador, segons indica la seva biografia. 

Concretament, ha eliminat dos vídeos penjats al perfil, en el que es veia al torero en acció, acompanyats pels missatges "Moments de la faena del segon toro de Morante on va fer somiar al toreig. Gaudeixin" i "Morante de la Puebla posant un parell de banderilles al segon toro de la tarda a Algesires". El primer es va penjar el passat 11 de juliol i el segon ahir dissabte. Aquests vídeos, els últims que s'havien compartit, ja no estan disponibles a la xarxa. Encara n'hi ha d'anteriors, però, en què apareix Morante de la Puebla "treballant" en diferents èpoques de la seva trajectòria. 

"Tortura", segons Twitter

Davant aquests vídeos, la plataforma ha denunciat que incompleixen diverses de les seves normes, concretament la que no permet publicar contingut multimèdia que mostri "escenes sagnants gratuïtes". En aquest sentit, la xarxa ha apuntat que "no es pot compartit contingut multimèdia excessivament gràfic (per exemple ferides greus o tortures). L’exposició a escenes sagnants gratuïtes pot ser perjudicial especialment si el contingut es publica amb la intenció de provar delit en la crueltat animal o per plaer sàdic" 

resposta twitter morante de la puebla

Davant aquest bloqueig, quan el seu administrador ha recuperat el perfil, ha publicat una captura en què es podien llegir els missatges que li ha enviat Twitter en restringir les publicacions.  Davant aquest fet, ha denunciat que "La llibertat en aquest país no existeix. Prou!" i ha rebut el suport de molts altres fanàtics de la tauromàquia. "Quina vergonya que censurin la més bella de les arts com és el toreig! Pintat, cantat, recitat i ballat pels més importants artistes! Ja n'hi ha prou de llevar-nos la nostra llibertat! Visca la tauromàquia!", ha criticat un perfil, "La llibertat per a aquesta gentussa és selectiva. La seleccionen ells", "Vergonya @TwitterEspana. Talleu la llibertat però bé, a cada porc li arriba el seu Sant Martí. Ara tenim aquesta xarxa social, però tard o d'hora vindrà una altra més potent, és llei de vida", han lamentat d'altres.

Davant aquestes mostres de suport, el perfil ha volgut enviar un missatge als seus seguidors, assegurant que "mai podran amb nosaltres".

tuit morante de la puebla

Una alegria pels antitaurins 

Evidentment, aquesta censura també ha suposat una alegria per aquells que defensen que la tauromàquia és tortura i que s'hauria de prohibir. "Podria posar també el gran moment en què un bou va travessar la cara de Padilla, art en tota la seva esplendor", ha ironitzat un usuari, mentre un altre ha celebrat que "Arribarà un dia en què putejar als toros deixarà de considerar-se art. La suspensió del teu compte és només un símptoma que això succeirà més aviat que tard. Tu t'ho prens com una restricció de llibertats, però la realitat és una altra. Els puerils no ho enteneu, però així és". 

Aquest no és el primer cop que passa una situació similar. Plataformes com Youtube, Facebook o Vimeo habitualment restringeixen el violent contingut taurí, emparant-se en la legislació vigent a Silicon Valley. 

Simpatitzant de Vox 

Nascut el 1979, José Antonio Morante Camacho, el seu nom real, no ha amagat mai les seves opinions polítiques i s'ha mostrat en diverses ocasions a favor del partit ultra Vox i del seu president, Santiago Abascal, de qui és molt amic. En una entrevista a El País va dir que "tot i no ser un erudit polític, combrego amb la seva política de contenció", assegurant que aquesta formació va néixer "de la covardia del PP i per defensar les tradicions i m'uneixo a ells com qui s'agafa a una taula de salvació". De fet, va aparèixer en un espot promocional de Vox a les últimes eleccions madrilenyes. 

instagram morante de la puebla abascal

Imatge compartida a Instagram pel torero on apareix amb Santiago Abascal