Vox vol implantar el seu pin parental a Catalunya. Així ho ha anunciat el seu portaveu al Parlament, Juan Garriga, en una roda de premsa d'aquest dimarts en la qual ha presentat una moció que se sotmetrà a debat i votació al ple de la setmana vinent.

En aquesta moció, el partit d'ultradreta demana que se suprimeixi "qualsevol programa o pla d'educació afectivo-sexual a les aules que tingui com a objectiu adoctrinar els menors i que es financiï amb recursos públics". També s'insta a "garantir la llibertat educativa i el dret dels pares a escollir el model que desitgin per als seus fills, evitant qualsevol ingerència dels poders públics en la formació ideològica dels alumnes".

I, per últim, la mesura 'estrella': "Establir l'obligatorietat del previ consentiment individualitzat dels pares (pin parental) per a la realització de qualsevol activitat de contingut ideològic que no sigui conforme a l'ideari publicat pel centre i que no hagi estat prèviament acceptada pels pares després d'haver-los informat amb antelació suficient i de manera adequada".

 

D'aquesta manera, Vox provocarà que el debat sobre aquesta mesura, que tanta polèmica va desfermar arreu de l'Estat, arribi a Catalunya. Tanmateix, la moció té totes les de perdre, ja que la mesura és àmpliament rebutjada per les forces independentistes i d'esquerres. Només el PP ha mostrat ambigüitat davant el pin en les comunitats on depenien dels vots de la formació d'extrema dreta, com és el cas de Múrcia, Andalusia i Madrid.

"Ideologització de gènere en l'educació sexual"

Garriga ha defensat el pin acusant la Generalitat d'intromissió "en la formació sexual dels nostres nois i noies". Segons ha explicat el portaveu, les malalties de transmissió sexual, el ciberassetjament sexual i els embarassos no desitjats s'han incrementat des que l'administració catalana du a terme el que per ells és una "ideologització de gènere en l'educació sexual".

En el text, Vox acusa la Conselleria d'Educació d'"imposar la ideologització de gènere" i "la normalització de la socialització de joves transgènere en l'àmbit educatiu" en "l'etapa més prematura del cicle educatiu: els tres anys".

El partit també acusa els "lobbies LGTBI" de "contaminar la legislació nacional i autonòmica" i "posar en perill els menors en exposar-los a una hipersexualització des de l'etapa inicial de la vida". "Els perills d'una sexualització prematura, en edats en les quals encara no s'ha assolit la maduresa com és el pas de la infantesa i l'adolescència, pot concloure amb canvis de sexe, tractaments hormonals i mutilació els genitals de forma irreversible", denuncien.

En aquests termes ja es va expressar la setmana passada la diputada ultra Mónica Lora en defensar el seu rebuig a una proposta de resolució que va declarar Catalunya com a zona de llibertat per a les persones LGBTIQ. Lora va acusar els "lobbies LGTBI" de voler "robar la infància als nostres infants", i que nens i adolescents "puguin canviar de sexe i mutilar-se els genitals irreversiblement en una fase d'immaduresa com és l'adolescència".

 

Imatge principal: un grup escolar en el curs 2020-2021 / Foto: ACN