Hi ha televisions més plurals que altres? Consultades les persones sobre el grau d’objectivitat i pluralitat informativa de la televisió, amb la petició de puntuar les diferents cadenes en una escala de 0 a 10, el resultat és TV3 i La Sexta són les úniques televisions que aproven.

Així, TV3 obté un 6,36 en termes d’objectivitat i 6,17 en pluralitat informativa. La Sexta també aprova, amb un 5,33 en objectivitat i un 5,41 en pluralitat informativa. Així ho constata l’enquesta que ha estat presentada aquest dimecres pel president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) , Roger Loppacher, al Mercat Audiovisual de Catalunya, que té lloc a Granollers. L'enquesta del CAC és fruit de l’explotació de dades recollides pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). 

Les altres televisions (La 1, Antena 3 TV i Telecinco) suspenen en els dos aspectes, especialment les privades en l’apartat de pluralitat. L’enquesta també consulta si hi ha alguna cadena que es vegi més que abans, en concret en els darrers dos anys. La resposta, en línia amb la percepció anterior, és que la població ha augmentat el consum de TV3 i de La Sexta.

També es consulta sobre la televisió local: 1 de cada 4 persones acostuma a mirar-la, especialment les més grans de 50 anys. La nota global de la ciutadania per al conjunt de l’oferta de la televisió local és de 6,76 en una escala de 0 a 10.

Pel que fa a la percepció de la ràdio, hi ha quatre emissores que aproven en grau d’objectivat i de pluralitat informativa: Catalunya Ràdio, RAC-1, Catalunya Informació i Cadena Ser (ordenades segons la puntuació rebuda). En canvi, segons la percepció de la ciutadania, no aproven Onda Cero, RNE i Cope.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat