El tritó del Montseny es manté "en perill crític d'extinció, malgrat que la seva població es mantingui estable", pels efectes de la hidrologia de la zona i pel canvi climàtic, ha informat aquest divendres la Diputació de Barcelona en un comunicat.

El projecte Life Tritó Montseny --que coordina la Diputació de Barcelona-- ha rebut aquesta setmana la visita d'una delegació de la Unió Europea per fer seguiment, així com debatre aspectes tècnics i financers, i les accions desenvolupades en el marc d'aquest pla europeu han constatat la situació del tritó.

Les delegades europees Simona Bacheretti i Audrey Thenard han visitat les instal·lacions del Zoo de Barcelona, un dels centres on s'ha cria en captivitat del tritó, així com els seus hàbitats en el Montseny.

El coordinador del projecte, Daniel Guinart, ha exposat que la situació d'aquest amfibi segueix en perill crític, especialment pels efectes del canvi climàtic.

Les responsables europees han assenyalat que es tracta d'un projecte de gran importància mediambiental per al territori, ja que els amfibis són una de les espècies que estan més en perill, i la seva presència és un indicador ambiental de gran importància.