El president del Tribunal Eclesiàstic de Barcelona, Santiago Bueno, ha encoratjat a les víctimes d'abusos a denunciar els casos també als Mossos d'Esquadra. El tribunal religiós inicia una investigació interna en rebre qualsevol denúncia però, a la vegada, s'anima a comunicar els casos als Mossos perquè aquests obrin paral·lelament una investigació policial sobre els fets.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Bueno ha explicat que en alguns casos les víctimes ha dit que en d'altres casos no denuncien enlloc per no haver "d'assumir tot el que implica" el procés judicial o canònic.

La diòcesi ha investigat dos casos d'abús sexual de menors i actualment no en té cap sobre la taula. Pel que fa als dos casos que investigats en el Tribunal Eclesiàstic de Barcelona, ha indicat que en un dels casos es va condemnar l'agressor i que en l'altre l'acusat va morir durant el procés. 

Els casos coneguts recentment no són competència d'aquest tribunal, ja que només hi arriben les denuncies de l'arquebisbat de Barcelona no relacionades amb ordres religioses. 

Bueno ha remarcat que el Tribunal només pot actuar amb denúncies concretes. "Sense una persona que dona la cara és difícil", ha indicat, perquè no es pot "aixecat sospita general sobre un col·lectiu, seria injust". Pel que fa als casos d'abusos de sacerdots a monges que el Papa Francesc va reconèixer recentment, Bueno ha explicat que el tribunal que presideix no ha rebut cap denúncia. 

La petició del ministeri de Justícia de demanar informació

Sobre la petició del Ministeri de Justícia espanyol de demanar a la Conferència Episcopal informació sobre els casos d'abusos sexuals, Bueno ha dit que "el ministeri de Justícia no és el competent, sinó que són els tribunals". Ha indicat que "cada diòcesi o congregació religiosa és la que ha de notificar a la Santa Seu i posar-ho en coneixement del Jutjat de guàrdia".