Manuel Cardenal i Sandra Jacas s'enfronten a una vintena d'anys de presó per l'assassinat de José Solano a Sant Pere de Ribes (Garraf). La parella va acabar amb la vida de l'home a ganivetades i va ocultar el cadàver embolicat en una manta en un bosc proper al lloc dels fets. La dona mantenia una relació sentimental amb la víctima, a qui va enganyar per anar-se'n al llit amb l'altre acusat, que era el company de pis de Solano. Aquest cas es va produir al maig de 2016 i té molts paral·lelismes amb el polèmic crim de la Guàrdia Urbana, que va tenir lloc just un any després.

La relació de Jacas amb la víctima va començar a l'estiu del 2015. Des del començament, la parella va passar per nombrosos alts i baixos fins que gairebé un any després, Solano va esbrinar que la dona l'era infidel i mantenia relacions sexuals amb altres homes. Una d'aquestes persones era Manuel Cardenal, el seu company de pis. Quan l'home assassinat va adonar-se'n, va decidir tallar la relació.

Gelosia

L'acusada no va acceptar de bon grat aquesta decisió i va utilitzar tota una sèrie de tècniques per aconseguir mantenir un vincle sentimental amb Solano. Jacas li explicava com eren els affairs que havia tingut amb altres homes i, en concret, amb Cardenal, per tal de posar gelós la seva exparella. En un d'aquests intents, la dona va provocar una trobada entre ella i els dos companys de pis a les portes del domicili d'aquests el 31 de maig de 2016. Els homes van començar una discussió i Cardenal va insultar i propinar diversos cops de puny a la víctima, que va haver de sortir corrents. 

Un episodi semblant es va produir al cap de poques hores, dins el pis que compartien l'acusat i Solano. De matinada, els dos homes i Jacas van començar una baralla. En un moment donat, Cardenal es va acostar sense previ avís a la víctima i li va clavar un objecte tallant múltiples vegades al coll, cap i estern, provocant-li la mort. La dona -que havia incitat l'agressor per tal que s'enfrontés a Solano- no va intervenir per evitar l'atac ni va posar cap impediment en la culminació de l'homicidi.

Ocultació del cos

Jacas i Cardenal van embolicar el cadàver amb una manta i el van portar fins una zona boscosa propera al barri de Roquetes de Sant Pere de Ribes amb l'ajuda d'un carret de supermercat, on la policia el va localitzar dies després. La fiscalia demana una pena de 24 anys de presó pels acusats, en cas de considerar que els dos van participar activament de l'assassinat.