Un tren de Renfe Euromed, que feia el trajecte d'Alacant a Barcelona, ha quedat aturat durant hores amb 299 persones atrapades a dins per problemes tècnics. Segons ha informat Protecció Civil, s'ha activat el pla Ferrocat en fase de prealerta, a l'espera que arribés un tren alternatiu per recollir els passatgers afectats. Tot i haver quedat aturat enmig de la circulació, aquesta avaria no ha afectat la freqüència d'altres trens.

Hores més tard, Protecció Civil ha confirmat que "el comboi de socors" ha arribat al punt de la via de Salou on havia quedat aturat el tren. "Un cop acoblat al tren avariat, els passatgers continuen la marxa amb destinació Barcelona", han afegit en una piulada. 

Renfe acumula incidències

Aquestes últimes setmanes, Renfe ha experimentat d'altres incidències que, en total, han deixat atrapats centenars de passatgers dins dels trens. El primer gran problema registrat va ser el passat 27 de març, quan un tren es va passar de frenada i només dos vagons van quedar a l'andana a Viladecavalls. El mateix vespre, es va registrar un nou incident que va deixar 94 passatgers tancats dins un AVE a un túnel de Sants durant dues hores. El tren va haver de ser remolcat fins a l'estació de Sants a dos quarts d'onze, segons va informar Renfe. La incidència, a més a més, va obligar a tallar la circulació en ambdós sentits de la marxa. 

Un dia més tard, hi va haver una avaria en un tren d'alta velocitat que cobria el trajecte entre Barcelona i Figueres, que va quedar aturat a la sortida de Sants per un problema a la catenària de l'estació amb un total de 111 passatgers. Però després d'aquest tercer incident, les avaries a Renfe no van cessar. El 29 de març un altre comboi de Rodalies, que feia la ruta L'Hospitalet de Llobregat-La Tor de Querol, es va avariar a l'interior d'un túnel amb una cinquantena de persones. Concretament, el tren va quedar atrapat en un túnel que es localitza entre les poblacions de Planoles i La Molina, en una zona de via única, segons va informar Protecció Civil.