No és un bon dia per la Renfe. Si fa unes hores un tren es passava de frenada i només dos vagons quedaven a l'andana a Viladecavalls, aquest vespre un nou incident ha deixat 94 passatgers tancats dins un AVE a un túnel de Sants durant dues hores. Concretament, un tren de l'AVE que s'ha avariat en un túnel a l'entrada de Sants aquest dilluns a les 20:30 hores ha deixat 94 passatgers tancats al comboi. El tren ja ha estat remolcat fins a l'estació a dos quarts d'onze, segons ha informat Renfe. La incidència ha obligat a tallar la circulació en ambdós sentits de la marxa i ha fet activar la prealerta del pla Ferrocat. Un tren buit enviat des de Can Tunis ha estat l'encarregat d'empènyer l'espatllat, amb 94 passatgers a dins i que ja han pogut baixar. La incidència s'ha resolt a les 22:30 hores.

A tots els passatgers se'ls ha informat de la situació i se'ls ha aplicat el compromís de puntualitat amb 100% de devolució de l'import del bitllet. Segons informa Renfe, 5 dels passatgers que havien de continuar el viatge des de Barcelona passaran la nit en un hotel abans de poder seguir el seu recorregut demà al matí.

 

El govern espanyol demana disculpes pels retards a Rodalies, però diu que són pocs

Parlant d'incidències a la Renfe, aquest dilluns la secretària general de Transports del Ministeri de Transports, María José Rallo del Olmo, ha defensat que només un 6% dels trens de Rodalies arriben amb retard, mentre que el 94% ho fan de manera puntual. Així ho ha afirmat a la comissió de Transports del Congrés, on ha instat la Generalitat a reactivar el grup per al traspàs de la titularitat de Rodalies. La secretària ha demanat "disculpes" per les incidències diàries que es produeixen a la xarxa ferroviària catalana, encara que ha reiterat que "de les 1.000 circulacions al dia, 940 són puntuals". "És veritat que sempre crida més l'atenció quan hi ha una incidència que quan els trens són puntuals, però és una minoria dels casos", ha afegit.

Un tren de Rodalies es passa de frenada: només dos vagons queden a l'andana

Un tren de Rodalies s'ha passat de frenada i només dos vagons han quedat a l'andana, tal com ha denunciat aquest dilluns una usuària de Twitter. Segons aquesta versió, un tren en direcció Manresa i amb aturada a totes les estacions ha arribat a Viladecavalls (Vallès Occidental) cap a les 14.30 hores — on "accelera en lloc de frenar". Així doncs, "només els dos últims vagons queden dins de l'andana". "Unes vuit persones anem en els primers vagons i no podem anar a la part de darrere", ha afegit la denunciant.