El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Traperoi la resta d'acusats per l'actuació de la policia catalana durant el procés independentista sentiran per videoconferència des de Barcelona l'acusació definitiva que faci en el seu judici la Fiscalia de l'Audiència Nacional aquest dilluns a les 11 h.

Trapero, la intendent Teresa Laplana i els excaps polítics dels Mossos César Puig i Pere Soler van sol·licitar al tribunal seguir la primera sessió del judici després de la crisi sanitària des de la capital catalana, atès que aquest dia únicament es preveu que el fiscal Miguel Ángel Carballo anunciï si manté l'acusació per delicte de rebel·lió o la rebaixa i quanta pena demana per als acusats.

 

Mentre els quatre processats presenciaran la sessió en un òrgan judicial a Barcelona, ​​el tribunal, presidit per la magistrada Concepción Espejel, i els representants del Ministeri Públic seran en una de les sales de vistes de la seu de l'Audiència Nacional al carrer Génova, al centre de Madrid.

La vista oral continuarà el 15 de juny amb les qualificacions finals de les defenses i l'informe de conclusions del Ministeri Públic. Aquest dia Trapero, Laplana, Puig i Soler, a més dels seus respectius lletrats, sí que aniran a Madrid per ser present a la sessió, que tindrà lloc a la seu de l'Audiència Nacional a la localitat de San Fernando d'Henares, ja que les sales de vistes allà són més grans i es poden adoptar més bé les mesures de seguretat.

Les sessions programades per als dies 16 i 17 de juny, previstes per als informes finals de les defenses, també seran a San Fernando de Henares i igualment seran presents els quatre acusats i els seus advocats.

La Fiscalia va acusar Trapero, Soler i Puig d'un delicte de rebel·lió i demanava per a cada un 11 anys de presó per la seva presumpta participació en el Procés. Mentrestant, a Laplana li atribuïa un delicte de sedició i sol·licitava 4 anys de presó.

No obstant això, el fiscal va deixar clar el primer dia del judici, el 20 de gener, que l'acusació té en compte la sentència de Tribunal Suprem que la tardor passada va condemnar per sedició els líders del procés independentista, de manera que en la seva qualificació definitiva podria canviar el delicte d'acusació.

El judici es podrà seguir en directe pel web d'El Nacional.