El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet avui una crida a la ciutadania perquè vagi a donar sang quan torni de vacances, ja que aquest període de donació sol ser més baix.

En declaracions als periodistes, Torra, que ha visitat aquest matí el Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST), ha agraït a tots els professionals la seva tasca diària al centre, que ha catalogat d'"institució puntera i de referència a Espanya i Europa". 

Torra ha recordat la important labor dels donants, ja que cada donació individual permet ajudar tres persones diferents. "La nostra gent es mulla quan s'ha de mullar i és solidària quan ho ha de ser", ha afegit.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reconegut que estan "satisfets" amb el volum actual de donacions, que és un 5% superior al del 2018 en aquest mateix punt de l'any. 

Vergés ha destacat que, malgrat les bones dades, actualment el banc disposa de reserves per als pròxims nou dies, quan l'ideal seria tenir-ne per a deu. "És una qüestió d'emetre donacions sempre, ja que la sang és un producte caduc i necessitem aquestes 1.000 donacions de mitjana al dia perquè això sigui un engranatge que funcioni els 365 dies de l'any", ha dit per acabar.