Les pluges irrompen al Camp de Tarragona amb molta força, tant és així que els Bombers han hagut de fer una desena de sortides aquest dimarts per problemes derivats dels aiguats. Les primeres gotes han començat a caure a mig matí al Baix Camp, posteriorment les pluges han anat avançant cap al Tarragonès i l'Alt Camp, on l'aigua ha caigut amb +intensitat. Malgrat que no hi ha hagut incidents greus, una de les incidències més destacades ha tingut lloc al Teatre Bartrina de Reus, on una dotació dels Bombers ha hagut d'intervenir, ja que a l'edifici hi entrava aigua. 

Els serveis d'emergència també han hagut d'actuar en algun local inundat. A més, Protecció Civil ha informat que la tempesta ha obligat a penjar la bandera vermella en moltes platges. Destaca especialment el que ha succeït a Miami Platja (Mont-roig del Camp), on s'ha format una mànega d'aigua que ha deixat imatges espectaculars que alguns veïns han pogut captar i penjar a les xarxes socials. 

Pedregada a un càmping a Tamarit

Les xarxes també han recollit el testimoni de molts ciutadans que han patit la calamarsa que ha caigut a diversos punts del territori com ReusTarragona o un càmping a Tamarit. Justament, el Meteocat ha fet una crida a través de les xarxes perquè els usuaris els comparteixin les fotografia de la calamarsa o la pedra que ha caigut amb una referència, data i lloc on l'han trobada. 

Durant aquesta setmana s'esperen grans canvis en el temps. Després de llargues setmanes marcades per les altes temperatures es preveu que aquestes comencin a baixar. Els termòmetres no es desplomaran, sinó que les temperatures es normalitzaran al que estem acostumats en aquests moments de l'any. El canvi de temperatura arriba acompanyat de pluja, que a diferència dels xàfecs que s'han anat experimental puntualment els darrers dies, no només es focalitzaran a les zones de muntanya sinó que s'estendran per la Catalunya Central i el litoral. A partir d'aquest dimarts s'espera que cada cop més zones del litoral pateixin pluges.