El primer canvi de temps després de moltes setmanes consecutives de calorada va portar intenses pluges i fortes tempestes a Catalunya. El temporal que ha caigut aquest dimecres al vespre a Barcelona ha complicat la circulació aèria i ha obligat la torre de control a desviar 21 vols que havien d'aterrar a l'aeroport del Prat a partir de les 21 hores. Així doncs, les intenses pluges d'aquest dimecres al vespre han provocat que no es pugui aterrar a la capital catalana. En concret, els vols s'han redirigit cap als aeroports de Reus, Girona, València i Alacant. Malgrat la contrària situació meteorològica, l'activitat aèria no s'ha interromput en cap moment.

Aquest dijous al matí la situació és ja d'absoluta normalitat, un cop passades les pluges més intenses i les pedregades. De fet, Protecció Civil ja ha desactivat l'alerta del Pla Inuncat. Un canvi de temps amb olor de tardor que ha arribat acompanyat d'aiguats i altres fenòmens de temps violent. Les fortes pluges d'aquesta nit de dimecres, la gran majoria a l'àrea metropolitana de Barcelona, han estat precedides per pedregades i pluges locals molt fortes al migdia d'aquest dimecres a les localitats costaneres de Tarragona.

El telèfon 112 rep 182 trucades

El telèfon 112 ha rebut 182 trucades, les últimes concentrades al Vallès Occidental i al Baix Llobregat. A més a més, els Bombers han atès 27 avisos per les fortes pluges aquesta nit de dimecres, la majoria a l'àrea metropolitana de Barcelona. Les actuacions d'aquest cos s'han concentrat entre les 10 del vespre de dimecres i les 7 del matí d'aquest dijous. Tant a la regió metropolitana nord com a la sud s'han atès 11 avisos aquesta nit de dimecres; a la de Girona, 3; a Tarragona, 1 i a Terres de l'Ebre, 1.

Dijous és el torn de la part menys activa de la pertorbació, i la pluja es concentrarà cap al nord i nord-est durant la segona meitat del dia. Encara seran, doncs, unes hores sota la influència d'una pertorbació en altura. Tendeix a retirar-se, però encara deixarà pluja en algunes comarques. Està activat l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per intensitat de pluja. Entrarà mestral i tramuntana. L'SMC també ha activat l'avís per vent.