El regidor de Badalona José Téllez haurà d'anar a declarar a la Fiscalia pels delictes de desobediència i obstrucció a la justícia, perquè el 25 de setembre, durant una de les encartellades de la campanya del referèndum de l'1 d'octubre, va mediar entre la Guàrdia Urbana i Òmnium Cultural per recuperar els cartells que la policia havia requisat.

Durant aquells dies algunes policies locals van actuar retirant cartells interpretant una de les ordres de la Fiscalia que prohibia fer publicitat del referèndum.

A Badalona, la Guàrdia Urbana va actuar d'ofici retirant els cartells. 

Segons la versió de la Fiscalia diu que Téllez, suposadament, va agafar el material de dins el cotxe policial mentre els manifestants l'aplaudien.

El regidor manté que va actuar com a mediador. Que va informar la Guàrdia Urbana que sota la seva responsabilitat obria el cotxe i tornava els cartells a Òmnium, a canvi que tota la gent que s'havia congregat en aquell punt, anés marxant. José Téllez va argumentar davant la policia que el que estava recorregut pel Tribunal Constitucional era l'organització del referèndum, no la llibertat d'expressió a partir de la propaganda política.

Els fets van quedar documentats a les xarxes.

En l'encartellada hi participava el president d'Òmnium, Jordi Cuixart.

José Téllez té una causa oberta en un jutjat de Barcelona, juntament amb altres regidors de l'equip de govern de Badalona per obrir les instal·lacions municipals el 12 d'octubre del 2016 i estripar una còpia de l'ordre judicial que els obligava a fer festa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat