Aquest matí, s'ha fet viral a Twitter una queixa de l'exdelegat del Govern a Àustria, Adam Casals, on criticava que es derivés els clients que volien ser atesos en català a un telèfon amb prefix de Cambodja. 

Aquesta informació apareixia a la pàgina d'un dels serveis que ofereix Vueling als seus clients, el de reestablir la contrasenya de Vueling Club Avios, on s'acumulen els punts que aconsegueixes cada cop que voles amb la companyia.

Com es pot veure en la imatge que ha compartit si vols recuperar la contrasenya i que t'atenguin en castellà has de trucar a un número amb prefix espanyol: +34. En canvi, si vols un interlocutor català, el número d'atenció al client és molt diferent, porta un prefix de +855, que es fa servir a Cambodja. 

Vueling assegura que és un error

Fonts de la companyia asseguren que, en conèixer el fet, han contactat amb Avios, l'empresa que s'encarrega d'aquest servei, per a aclarir què passava. Asseguren que, la derivació a un telèfon cambodjà ha estat un "error" que es corregirà en el menor espai de temps possible.

El servei, segons les mateixes fonts, s'ofereix en català i en castellà. Per accedir-hi en català, es pot trucar al telèfon amb prefix espanyol i allà es derivarà la trucada a l'interlocutor adequat segons l'idioma escollit. Vueling també s'hauria posat en contacte amb Adam Casals per informar-lo.