Els taxistes han decidit tornar a ocupar la Gran Via de Barcelona com a primera acció de protesta de la vaga indefinida que han començat aquest divendres. S'oposen a la proposta del Govern de regular el sector de les empreses de vehicles de transport amb conductor (VTC), com Uber i Cabify, que veuen "insuficient", atès que limita a 15 minuts la precontractació del servei i els taxistes reclamaven que es fixés un mínim de sis hores.

En una assemblea a la T-2 de l'aeroport del Prat, els taxistes han acordat tornar a acampar al centre de la capital catalana, com ja van fer l'estiu passat. La mesura és la primera d'una sèrie "d'accions reivindicatives" que pretenen continuar fent els dies vinents per protestar contra la proposta de la Generalitat.

Una d'aquestes accions reivindicatives podria ser bloquejar el Mobile 2019, tal com van advertir a principi de gener. Els taxistes es plantegen bloquejar "totalment" el Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà del 25 al 28 de febrer, si el Govern de la Generalitat "es posiciona al costat" d'Uber i Cabify i no inclou a la llei catalana que regularà els VTC la precontractació obligatòria del servei amb 12 hores d'antelació com a mínim i el retorn a la base quan no transportin viatgers.