Fins a 2.000 taxistes de tot l'Estat es querellaran contra Uber i Cabify. Així ho han explicat aquest dijous des de la plataforma Élite Taxi, i han assegurat que a principis de la setmana que ve presentaran diferents acusacions contra les dues plataformes de VTC més populars, tot i que no es descarten querelles generalitzades contra tot el negoci.

Les acusacions seran individuals i es portaran fins a l'Audiència Nacional, segons han informat el portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, i l'advocat de la Plataforma Integral del Taxi (PIT), Elpido José Silva. Les querelles recolliran fins a vuit delictes, que van des de l'estafa massiva fins al blanqueig de capitals.

"Uber és una màquina de guerra que aplica la doctrina del xoc entrant en els països amb tota la força. Si no t'organitzes de pressa et mata per la poca capacitat de reacció i organització en la defensa de drets", han exposat a través d'un comunicat.

"Tenim els carrers, tenim la gent al nostre costat, tenim la raó, tenim polítics bons a les institucions que ens defensen", han assegurat des de la plataforma, i han afegit que "tenim els millors experts al nostre equip". Un equip, segons han explicat, format per advocats, economistes, investigadors i professors universitaris de tot Europa. "Estem preparats per derrotar-los, i no ens cal gaire més del que ja tenim".

Aquesta no és la primera vegada que els taxistes volen portar Uber i Cabify davant la justícia. En ciutats com Barcelona i València ja han aconseguit aprovar decrets llei per limitar-ne l'activitat. Sense anar més lluny, aquesta mateixa setmana el ple de l'AMB ha aprovat el reglament dels VTC, que entre altres novetats porta la d'augmentar a una hora el temps mínim de precontractació d'aquests vehicles. La Generalitat havia fixat aquest temps en un quart d'hora.