Demà dimarts 19 de febrer es podrà observar la segona superlluna del 2019. Aquesta, anomenada pels experts superlluna de neu perquè es produeix en un període de grans nevades a l'hemisferi nord, serà la més brillant dels pròxims set anys, és a dir, tornarà a ser visible el 2026. 

La Lluna ha sigut visible la nit de diumenge i també serà visible aquesta nit, però mostrarà la seva millor cara demà després del capvespre. La superlluna coincidirà en horari diürn, a les 16:52 hores aproximadament a Catalunya, però durant la nit de dilluns a dimarts ja es podrà veure una lluna plena molt més gran de l'habitual. 

La superlluna és la coincidència de la Lluna plena o nova (en aquest cas plena), i el moment en què la Lluna està més a prop de la Terra durant l'any. Els astrònoms ho coneixen com el Perigeu de la Lluna. A causa què la superlluna està molt propera a la Terra, aquesta llueix aparentment més brillant i engrandida fins un 14% i un 30% més brillant. De fet, la Lluna i la Terra estaran demà a uns 356.769 quilòmetres de distància del centre de la Terra. 

Aquesta és la segona superlluna de les tres d'aquest any: la primera va ser el 21 de gener que va coincidir amb un eclipsi total, i la tercera serà el 21 de març. 

Quan es podrà veure la superlluna?

Tot i que la Lluna plena serà a les 16:52 de la tarda, el millor horari per veure aquest fenomen serà a partir de les 18:30 de la tarda quan el sol ja s'hagi amagat. Està previst que sigui visible des de qualsevol punt, però és aconsellable evitar la llum artificial.

Els experts diuen que serà molt difícil apreciar el canvi de diemnsions de la Lluna, però que sí que es notarà la seva brillantor augmentada. Els astrònoms aconsellen que la millor forma d'apreciar la superlluna és buscar un lloc allunyat de les grans ciutats, per evitar que la capa de contaminació que existeix sobre les mateixes pugui eclipsar aquest fenomen. 

La superlluna es podrà veure bé a estones, ja que hi haurà presència de núvols trencats, sobretot durant la matinada. S'espera també que hi hagi un ambient fred d'entre 5 i 8 graus a la ciutat i inferiors als 4 graus en les poblacions interiors de Catalunya.