Un home de nacionalitat francesa de trenta anys va morir ahir a la tarda en una cova de les Illes Medes, situades en el nucli de l'Estartit de Torroella de Montgrí, quan practicava busseig en apnea. Segons informen fonts dels equips d'emergència, l'espai en el qual es va produir l'accident es denomina Cova del Dofí i l'alerta la va donar una parella d'amics que anava amb la víctima.

Cap a les 16:30 hores, el vigilant de les Illes Medes va rebre aquest avís que una persona havia desaparegut quan realitzava una immersió en apnea i es va procedir a alertar al Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, que va localitzar el cos sense vida.

Dos bussos es van submergir a la cova i, poc abans de les 18:00 hores, van trobar el cadàver, a uns 22 metres de profunditat, al final d'un túnel a uns noranta metres de l'entrada a la Cova del Dofí. Els especialistes van recuperar el cos de la cova i van activar a la comitiva judicial que, unes tres hores més tard, va procedir a l'aixecament del cadàver. Les restes van ser traslladades fins a l'Institut de Medicina Legal (IMLC) de Girona, on es practicarà l'autòpsia per saber amb certesa la causa de la mort.

Investigació oberta

El jutjat d'instrucció de guàrdia de la Bisbal d'Empordà i la Guàrdia Civil han assumit la investigació del cas per determinar què podria haver succeït exactament perquè el submarinista acabés morint en el fons d'una cova molt coneguda i visitada pels aficionats al busseig.

Les primeres hipòtesis apunten a que el ciutadà francès va entrar per un dels diversos túnels, pensava que havia escollit un de recorregut curt, però es va equivocar i va entrar en el més llarg, del qual ja no va aconseguir sortir-ne.