Si es parla de viatges entre països membres de la Unió Europea, segurament Bulgària no és el destí que ve primer al cap. Ara bé, quines connotacions té la paraula "Bulgària" al teu cervell quan la llegeixes? Què t'imagines? Precisament, l'absència d'imatges és un bon motiu per deixar-se caure i passejar per Sofia, Plovdiv –la ciutat habitada més antiga d'Europa– o la ciutat costanera Varna. I perquè no sigui l'únic, hi ha més raons que poden fer-te picar la curiositat i optar per aquest destí "diferent". Per començar, està bé recordar que Bulgària és un dels països europeus més antics del món –establert l'any 681 dC– i des de llavors, no ha canviat de nom. 

1. Una escapada poc habitual

Bulgària és menys visitada que altres països de la UE i també menys que la veïna Turquia o Romania. El país encara no ha estat del tot afectat pel turisme de masses, la població és acollidora i tranquil·la, i encara que possiblement l'idioma pugui fer tirar enrere, la predisposició és bona. Perdre's en autobús per les carreteres també és una aventura –i una bona manera de descobrir ciutats com Plovdiv o Varna–.

2. Un paradís natural

Bulgària té un dels entorns naturals més increïbles de l'Est d'Europa, segons el portal Evaneos. El nombre de parcs naturals del país confirmen la dada: Parc Nacional de Pirin, Rila o Strandja.

Belogradtschik bulgaria unsplash

Belogradtschik, Bulgària / Unsplash

3. Tradicions i cultura

Passejar pels mercats és una de les coses més autèntiques que es poden fer. Sigui el d'alimentació o el de coses curioses, llibres de segona mà o objectes de la guerra. Fins i tot, oli de roses. El país produeix fins al 85% d'oli de roses del món. Així, és freqüent trobar-ne en forma de perfum o sabons. 

plovdiv bulgaria unsplash

Plovdiv / Unsplash

4. Història

La història ocupa un paper destacat a Bulgària. Tot i que no és una destinació turística de masses ocupa el tercer lloc a Europa en quantitat d'importants monuments històrics. I justament això, fa estar molt orgullosos als búlgars de la seva herència. Aquest és un dels motius pels quals les tradicions passen de generació en generació, constata el portal de viatges Aventure Alternative

parlamento bulgaria unsplash

Antiga seu del Partit Comunista de Bulgària, ara actual Parlament / Unsplash

A més, com exmembre del bloc de l'Est, Bulgària conserva edificis d'estil comunista 

5. Menjar saludable

Hi ha moltes coses per veure, però també per menjar. Les típiques mandonguilles búlgares –kyufte– són gairebé una obligació, segons Aventure Alternative. El peix fresc també és molt típic dels pobles i ciutats de costa. I també el gyuvech, un guisat de verdures picants i pans com el pogacha o kravai.

6. Sales de concerts amagades sota terra

La vida nocturna del país és força activa. Sigui a la capital –Sofia– Veliko Tarnovo, o a les ciutats de costa com Varna s'hi poden trobar nombrosos bars, sales de concerts amagades en subterranis o clubs nocturns, segons detalla també Evaneos

 

 

Imatge principal: Catedral d'Alexandre Nevski, a Sofia, Bulgària / Unsplash