El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una investigació sobre els presumptes abusos sexuals a menors a l'Abadia de Montserrat denunciats en els darrers dies, així com a d'altres establiments eclesiàstics. El Síndic s'adreçarà a les autoritats eclesiàstiques i a les administracions competents per tal de demanar-los informació sobre els casos denunciats.

Rafael Ribó té previst demanar informació al Govern de la Generalitat, la Conferència Episcopal Tarraconense i l'Abadia de Montserrat. El Síndic també vol promoure la protecció efectiva d'infants i adolescents de l'abús sexual en tots els àmbits.

Segons el Síndic, "la institució de l'Església catòlica, atès que presta serveis d'atenció als infants i té persones a càrrec seu per fer aquesta tasca, ha d'assumir un compromís ferm en la lluita contra l'abús sexual infantil".

El Síndic instarà a les autoritats eclesiàstiques a dur a terme actuacions de prevenció, detecció, formació de professionals i denúncia, entre d'altres, amb l'objectiu d'implicar-les sobre aquest tema.