Envien a judici set independentistes que van participar en la mobilització de la investidura fallida de Carles Puigdemont. Se'ls acusa de desordres públics, per presumptament agredir i lesionar uns quants agents dels Mossos d'Esquadra. Els set acusats s'enfronten a una pena d'entre dos i quatre anys de presó.

Es tracta d'un altre procediment judicial contra l'independentisme. Acusa la Fiscalia i també la Generalitat de Catalunya. El judici està fixat per al proper 25 de novembre. Els acusats són veïns d'Arenys de Munt, Barcelona, Pont de Vilomara, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Vilanova i la Geltrú.

Els advocats d'Alerta Solidària denuncien que han estat "seguits, fotografiats, investigats i tancats fins a 24 hores" i que "ara, tres anys i mig després, el muntatge policial cuinat a la Conselleria d'Interior de JuntsxCat ens comporta una acusació per desordres públics, per agredir i per lesionar agents dels Mossos d'Esquadra". Una imputació que, segons els advocats, ha estat "traslladada als jutges espanyols, per reprimir el dret a protesta en el període de més mobilització que ha tingut l'independentisme". "Així és com ens van aturar a totes i a tots per tornar al processisme actual", conclou el grup d'encausats en un comunicat.

"Veient com la Fiscalia compra a gust la versió policial i ens carrega amb penes d'entre 2 i 4 anys, ens sembla encara més esperpèntica l'acusació de la Generalitat, que a tots set, i per igual, ens exigeix 2 anys de presó. Ens mantenen reprimits fins a l'últim minut", denuncien públicament en un comunicat on demanen: "Exigim al Govern de la Generalitat la retirada immediata de l'acusació particular com ha fet en dos altres casos en què es jutjava altres independentistes detinguts aquell mateix dia 30 de gener del 2018".

Entre els altres casos d'acusats independentistes on, finalment, la Generalitat es va retirar del cas hi ha el d'un jove jutjat fa més d'un any.