El govern espanyol ha decretat els serveis mínims per a la vaga indefinida convocada pels vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat que comença dijous vinent. En un comunicat, la Delegació del govern espanyol ha detallat que s'haurà d'oferir un 90% dels serveis en els tres torns que el comitè de centre ha establert de dijous a dilluns. Des de l'administració han argumentat que el percentatge s'ha fixat tenint en compte el nivell d'alerta terrorista que hi ha actualment, que és de quatre sobre cinc, així com el fet que l'aeroport de Barcelona sigui considerat una "infraestructura crítica". L'Executiu també recorda que aquesta vaga es produirà en un dels períodes de més afluència de viatgers en coincidir amb les vacances d'estiu.

Els vigilants de seguretat de l'aeroport de Barcelona van anunciar aquest mes de juliol una vaga indefinida de dijous a dilluns a partir del mes d'agost, organitzada en tres torns diferents. Segons els convocants, aquesta aturada arriba després de "l'incompliment dels pactes" per part de l'empresa I-Sec, entre els quals, respectar els descansos del personal de 10 minuts per hora i la conciliació familiar, així com pràctiques "d'abús d'autoritat" i pressió sobre els treballadors. Des de la delegació del govern indiquen que els serveis que ofereix l'empresa són "essencials" per a la terminal i asseguren que una alteració al funcionament del Prat implicaria "greus danys a la vida o la salut de la població", una greu contaminació mediambiental o interrupció de l'activitat econòmica i institucional.

Vaga a l'aeroport del Prat: dies i horaris

En concret, la vaga indefinida a l'aeroport del Prat començarà el pròxim 10 d'agost i tindrà lloc tots els dilluns, dijous, divendres, dissabtes i diumenges del mes. Les aturades es produiran entre les 4.00 h i les 7.00 h de la matinada, de 9.00 h a 11.00 h del matí i de 16.00 h a 18.00 h de la tarda. Els vigilants de l'aeroport, que són els que s'encarreguen de filtrar els viatgers, han denunciat que l'empresa "incompleix els pactes aconseguits" i "no respecta" els descansos del personal, ni la conciliació familiar. També assenyalen "abús d'autoritat i pressió sobre els subordinats".

El sindicat Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), que és el majoritari en representació dels vigilants de seguretat, va fer pública aquesta convocatòria, tot coincidint amb la temporada de més pressió del servei per les vacances d'estiu. L'aturada també ha rebut el suport de les altres forces sindicals amb representació en el sector. Entre altres reclamacions, els treballadors de seguretat exigeixen "que es compleixi la paritat en els llocs de treball", que l'empresa es faci càrrec dels costos del pàrquing "que se li generen al personal" i percebre un plus per idiomes.